Blog Details

Events > Reports > 3.1.1 Fa’aleleia le Soifua Manuia
Faleapitaga mo Faaola Valavala o le afioaga o Sili

3.1.1 Fa’aleleia le Soifua Manuia

3.1 SOIFUAGA SAOGALEMU 

3.1.1 Fa’aleleia le Soifua Manuia 

Fa’aleleia o Paipa mole Vai 

O le fuafuaga alualu mamao o le fa’aleleia o le laina autu o le suavai ma ua uma foi ona pasia le $100,000 mo le fa’aleleia o le suavai i totonu ole itumalo ae o lo’o talia pea le fa’ao’o mai o le talosaga a palama o le itumalo i le Fono Fa’avae mo le fa’amatuuina atu o lea seleni aua lea galuega tele. O lo’o teu pea i le tusi tupe a le Fono Fa’avae le $100,000 lea. 

Fale Apitaga mo e mana’omia 

O le sini autu o lenei Polokalame o le fesoasoani atu i nisi o aiga lima vaivai e auala i le fausiaina o fale apitaga ina ia mautinoa le mama ma le malu puipuia o a latou soifua. Sa tele se taimi o tau fuafua lenei Polokalame ma sa tau fetu’una’i vaega eseese e pei o le ata o fale, o vaega e tapenaina e le aiga ma isi. E pei ona tu’uina atu i lalo, e ta’i lua aiga mai le nu’u sa filifilia e amata iai lenei Polokalame, ma le fa’amoemoe e fa’aauau i isi tausaga fa’aletupe o i le lumana’i. Sa tu’u lava Nu’u ta’itasi e auala atu i a latou sui o lo’o i le Fono Fa’avae le filifiliga o nei aiga. E pei ona tu’uina atu i le Siata 10, e 74 tagata mai aiga e 10 ua manuia ona lenei Polokalame, e to’a 2 e o lo’o maua i a’afiaga tumau o le tino po’o le mafaufau (disability) ma e na o le to’afa tagata mai le 74 o lo’o galulue i galuega totogi (Employed).

SIATA 10: FA’AMATALAGA O LE POLOKALAME O FALE APITAGA

Nu’u Numera o Fale Aofaiga o le aiga A’afiaga Tumau (Disability) Tagata Faigaluega (Employed) 
Ali’i Tama’ita’i Ali’i Tama’ita’i Ali’i Tamaita’i 
Gataivai 
Gautavai 14 13 
Papa 
Puleia 
Sili 
Aofai 10 37 37 

Tane Vai mo aiga leai se vai 

Tane vai o le isi lea poloketi sa fuafuaina aua le fa’aleleia o le suavai taumafa i totonu o le itumalo aemaise lava aiga e le o o’o iai le laina autu. O le afioaga o Gataivai i le pito i sisifo lea ua fa’amatu’u iai tane vai e ono ona e le o mafai ona o’o iai le laina autu ae o le afioaga o Sili i le isi itu vai ua fa‘asoa atu iai tane vai e lima mo nai aiga e leo mafai ona maua le suavai. O lo’o fa’ailoa atu i lalo le aofaiga o tagata (ali’i / tama’ita’i) ua fa’amanuiaina i lenei Polokalame. 

SIATA 11: FA’AMATALAGA O LE POLOKALAME MO TANE VAI

NuuAofai o Tane Vai Aofai oTagata
Aofai o Tane VaiAliiTamaitaiAofaiga
Gataivai66322860
Sili55292554
Aofaiga11116153114